Nemački železničari opet štrajkovali

Zaposleni u nemačkoj državnoj železnici juče su prekinuli rad na četiri sata zbog neuspeha pregovora o platama, što je dovelo do prekida u međugradskom železničkom saobraćaju i zaustavljanja putničkih i teretnih vozova, saopštio je Dojče Ban.

Kako navodi kompanija, i regionalni železnički saobraćaj širom Nemačke bio je znatno pogođen štrajkom železničara, zbog čega je saobraćalo svega nekoliko putničkih vozova u Berlinu, Minhenu i Frankfurtu.

Na svojoj veb stranici Dojče Ban je juče objavio da je saobraćaj na dugim relacijama trenutno suspendovan, kao i da je došlo do ozbiljnog poremećaja i u saobraćanju teretnih vozova, prenosi agencija Rojters.

Štrajk nemačkih železničara organizovan juče od 4:00 do 8:00 sati, usledio je nakon kraha pregovora o platama, koji su u subotu vođeni između uprave Dojče Bana i sindikata železničara EVG, zastupnika većine zaposlenih u nemačkoj železničkoj industriji.

Upozorenje sindikata EVG da je štrajk neizbežan izazvao je strah od mogućih poremećaja u putničkom saobraćaju tokom božićnih praznika, zbog čega je portparol Dojče Bana poručio da je kompanija spremna da razgovara i zatražio da se EVG vrati za pregovarački sto.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор