Nemački „Kontinental“ utrostručio broj radnika

made-in-germany-rs-continental

Fabrika automobilskih komponenti “Kontitek fluid Srbija”, u sastavu nemačkog koncerna „Kontinental“ (“Continental Aktiengesellschaft“), koja posluje u Privrednoj zoni “Mali Bajmok” u Subotici, u ovoj godini je tri puta je povećala svoj promet, broj radnika, kao i broj kupaca na svetskom automobilskom tržištu.

U kompaniji sada radi oko 600 radnika, što je tri puta više nego prošle godine i dvostruko više u odnosu na broj radnika koji je bio planiran prilikom pokretanja investicije.

– Uslovi u fabrici su više nego dobri. Posao apsolutno nije težak, ni sve što se radi, a ni delovi koji se nose. Sve funkcioniše lepo, i grejanje i klimatizacija. Ako se radi prekovremeno to je sve uredno plaćeno tako da mislim da ljudi nemaju nijedan razlog da budu nezadovoljni – objasnio je za agenciju „Tanjug“ Damir Letović, šef proizvodne linije fabrike, koji je tu zaposlen od oktobra 2012. godine.

Direktor kompanije Živko Topalović je naveo da će promet kompanije na kraju godine iznositi oko 30 miliona eura, što je tri puta više u odnosu na prošlu godinu. Broj zaposlenih je takođe povećan za tri puta, na 600 radnika, kao i broj kupaca, kojima svakodnevno isporučuju komponente za prvu ugradnju. Prema njegovim rečima, delovi proizvedeni u Subotici ugrađuju se u vozila „Folksvagen“ grupe, gde osim ovog proizvođača fabrika snabdeva i „Porše“, „Audi“ i „Seat“, kao i vozila „Daimler“ grupe i „BMW“.

– Najveće dostignuće ove fabrike je što je u mogućnosti da radi i da snabdeva najveće igrače u evropskoj, a samim tim i u svetskoj automobilskoj industriji. Ja lično vidim najveći uspeh ove fabrike koja se nalazi u Srbiji, to da smo pokazali da jednu takvu utakmicu, možemo da odigramo sa tako jakim igračima. Takve igrače zadovoljiti, čuti i ispuniti njihove želje, koje su veoma zahtevne, je jedan veoma veliki uspeh – istakao je Topalović.

Dalje širenje ove nemačke fabrike, kako kaže, zavisi od sposobnosti da se ispune zahtevi kupaca i njihove potrebe. On napominje da je kompanija već sada proširila proizvodni asortiman na komponente za evropsku kamionsku industriju, u iznajmljenoj hali takođe u Malom Bajmoku, tako da će kraj ove i početak naredne godine biti period kalkulisanja isplativosti druge i eventualno treće faze njihove investicije u Subotici.

– Svi pokazatelji u brojkama, svi pokazatelji koji dolaze iz dosta audita u kojima smo mi u direktnom kontaktu sa našim kupcima, govore u tom pravcu da ćemo mi da proširujemo proizvodne kapacitete ovde – najavio je Topalović.

Nemački „Kontitek“ je jedna u nizu stranih investicija u subotičkoj privrednoj zoni Mali Bajmok, gde trenutno radi oko 2.600 radnika, mahom Subotičana.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор