Simens u Subotici duplirao broj zaposlenih

made-in-germany-rs-siemens-minhen

U Simensovoj fabrici za vetrogeneratore u Subotici od februara prošle godine do danas gotovo je udvostručen broj zaposlenih sa 453 na 992 radnika, čime je u ovoj nemačkoj kompaniji nastavljen pozitivan trend uvećanja obima poslovanja i broja zaposlenih.

Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije Simens d.o.o. Beograd, rekao je agenciji „Tanjug“, da su nova zapošljavanja rezultat rasta potražnje na svetskom tržištu i uvećanja broja porudžbina generatora koji se proizvode u fabrici u Subotici.

– Zahvaljujući kvalitetu proizvoda, poštovanju rokova i standarda, kao i stalnim inovacijama u proizvodnji, Simens je jedan od 10 najvećih izvoznika iz Srbije. U Subotici i Beogradu naš tim sada čini 1.066 zaposlenih. Nastojaćemo da i u ovoj godini utičemo na pozitivnu privrednu klimu Srbije, i da u skladu sa tim započnemo i novi ciklus zapošljavanja – kazao je Rajlić.

Simens je u oktobru prošle godine započeo projekat proširenja saradnje sa domaćim dobavljačima. Preduzeće je za buduće poslovne partnere pokrenulo i Sajam pod nazivom „Postani Simens dobavljač“, čiji je cilj lokalna proizvodnja 90 posto gotovih komponenti za fabriku u Subotici.

– Na Sajam dobavljača prijavilo se više od 250 zainteresovanih preduzeća, a naš tim stručnjaka u ovoj, kvalifikacionoj fazi, obilazi mala i srednja preduzeća širom Srbije. U narednim mesecima biće poznat konačan broj dobavljača koji ispunjavaju neophodne kriterijume i sa kojima će Simens krenuti u probne serije, a zatim i u serijsku proizvodnju. To će doprineti još većoj produktivnosti i bržoj isporuci, a istovremeno će podstaći razvoj malog i srednjeg preduzetništva u Srbiji – objasnio je Rajlić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор