Nemačka sankcioniše lažna očinstva

Po najavi nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova, novi zakon će obeshrabriti muškarce, državljane ove zemlje, da se za novac lažno prijavljuju kao očevi beba koje su rodile strankinje, kako bi deca dobila državljanstvo, a majke dozvolu boravka.

U saopštenju ministarstva se navodi da ova mera, koja će uskoro stupiti na snagu, treba da pomogne u rešavanju dugogodišnjeg problema, na taj način što će se takva praksa smatrati zakonskim prekršajem, prenosi agencija „Asošiejted pres“.

Prema novim zakonskim propisima, imigracione vlasti Nemačke moći će da ponište državljanstvo deteta ukoliko se ispostavi da je očinstvo lažno navedeno kako bi se sistem zloupotrebio.

Berlinska „RBB televizija“ nedavno je u svom prilogu navela da imogracione vlasti trenutno razmatraju 700 takvih slučajeva. U prilogu je prikazano kako pojedine strankinje u drugom stanju, koje u zemlji borave sa turističkim vizama, nude nemačkim muškarcima do 5.000 eura ako se vlastima prijave kao očevi njihove dece, čime deca postaju nemački državljani, a majkama se omogućava ostanak u zemlji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор