Nemačka od 2020. uvodi specijalnu vizu za esportiste

Nemačka na proleće 2020. godine zvanično uvodi specijalnu esports vizu, koja će svim esportistima van Evrope omogućiti olakšanu proceduru za dobijanje stalnog prebivališta, u skladu sa uslovima njihovih ugovora.

Naime, u nemačkom gradu Kelnu je sedište kompanije ESL, jedne od najvećih esports kompanija u svetu, a ovaj grad je takođe prepoznatljiv i po najvećem CS:GO takmičenju, ESL One: Cologne, koji takođe nazivaju i ”Katedralom Counter Strike-a”, prenosi b92.

Jedna od najzaslužnijih za uvođenje esport viza je nemačka esports asocijacija, eSport-Bund Deutschland (ESBD) u kojoj kažu da će im vize omogućiti da zaposle trenere i igrače iz zemalja van Evropske Unije i tako im lakše pruže priliku da iskažu svoje kvalitete.

ESBD asocijacija se već neko vreme bori za prava esportista. Prošle godine su uspeli da omoguće ”kratkoročne vize”, ali su sada uspeli da zabeleže još veći uspeh. Kako kažu, „ovo je veliki korak za budućnost esporta, kako za Nemačku, tako i za sve one koji će sada imati priliku da se zaposle u nekim od najvećih kompanija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор