Nemačka objedinjuje dečiji dodatak

U Nemačkoj će od 2025. godine osnovni dečiji dodatak zameniti objedinjena naknada nazvana Kindergrundsicherung, koja će sve sadašnje relevantne dečije naknade sabrati u jedinstvenu finansijsku pomoć.

Dodatni dečiji dodatak sada se izračunava u zavisnosti od starosti deteta i prihoda roditelja. Međutim, ubuduće će postojati garantovani iznos dečijeg dodatka, koji je nezavisan od dohotka roditelja.

Zahtev za Kindergrundsicherung će biti moguće podneti putem interneta ili nadležnom lokalnom porodičnom fondu. Porodična služba zavoda za zapošljavanje biće ključna institucija, a sva deca će biti jednako tretirana, bez obzira na radni status roditelja.

To će omogućiti da se sadašnji dečiji dodatak povećava, pa je izvesno da će deca dobijati više od sadašnjih 250 eura mesečno. Zahvaljujući objedinjenoj naknadi, od 2025. godine oko 5,6 miliona dece u riziku od siromaštva i njihove porodice dobiće brže, lakše i jednostavnije naknade, navodi Fenix magazin.

Nemačka za mnoge ljude širom sveta predstavlja idealnu zemlju za život i rad. Sa svojom niskom stopom nezaposlenosti, savršeno organizovanim zdravstvenim sistemom i mnogim drugim povoljnim socijalnim faktorima, Nemačka neprestano mami migrante iz celog sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор