Er Srbija postavila novi rekord u prevozu putnika

Naša nacionalna aviokokmpanija Er Srbija je već u septembru oborila svoj dosadašnji godišnji rekord u redovnom i čarter saobraćaju, prevezavši za nešto više od 8 meseci više od tri miliona putnika, javljaju iz kompanije.

Naime, u septembru ove godine je za sedam posto premašen najbolji dosadašnji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika, zabeležen u predpandemijskoj 2019. godini, javlja agencija Beta.

– Za nešto više od mesec dana, 26. oktobra, obeležićemo 10 godina poslovanja pod imenom Er Srbija. Rezultati koje danas ostvarujemo potvrda su da je strategija osmišljena 2013. godine bila pobednička. Pandemija nas je na kratko usporila, ali ne i skrenula sa puta razvoja. Godina u kojoj proslavljamo deceniju poslovanja ujedno je i najuspešnija od kada poslujemo kao Er Srbija – izjavio je generalni direktor kompanije Jirži Marek, poručivši kako je izvesno da će broj prevezenih putnika do kraja ove godine biti značajno veći od ranije najavljenih 3,5 miliona.

Inače, Er Srbija saobraća do više od 80 destinacija širom sveta, a pored matičnog Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, njeni avioni lete i sa niškog Aerodroma „Konstantin Veliki“, kao i sa međunarodnog Aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор