Nemačka moli auto-gigante da prave medicinsku opremu

Nemačka vlada je zamolila velike automobilske kompanije da se preorijentišu na proizvodnju neophodne medicinske opreme, kao što su respiratori i maske, kako bi pomogli državi u borbi protiv epidemije korona virusa, prenose američki mediji.

Nemački automobilski giganti Daimler, Volkswagen i BMW već su obustavili proizvodnju automobila, ali za sada niko od njih nije potvrdio da će u svojim fabričkim pogonima započeti sa proizvodnjom medicinske opreme.

Tim povodom, nemački ministar ekonomije je izjavio za Blumberg njuz da je odluka o tome na samim kompanijama i da će svaki od proizvođača samostalno morati da odluči da li će izrađivati medicinsku opremu u svojoj fabrici.

Nemački proizvođač automobila Volkswagen prethodno je saopštio da se pridružuje proizvođačima širom sveta u naporima da se istraže mogućnost korišćenja 3D štampe u proizvodnji bolničkih respiratora neophodnih za borbu protiv epidemije korona virusa.

Trenutno puno država regrutuje svoje proizvođače automobila, između ostalih i Ford, Dženeral Motors, Ferari i Nisan, kako bi omasovile proizvodnju respiratora i druge medicinske opreme potrebne u lečenju virusne infekcije koja je dostigla razmere pandemije i nastavlja ekspanziju, javlja agencija Rojters.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор