Neizvađeno borsko zlato već u preprodaji!

made-in-germany-rs-rudnik-zlata

Većinski udeo jednog od najbogatijih ležišta bakra i zlata u svetu, „Čukaru Peki“ kod Bora, kompanija “Friport Mek Moran” namerava da proda kompaniji “Lundin Majning” za 262,5 miliona dolara.

Rudarska kompanija Lundin Majning na svom sajtu navodi da je Friport postigao sa njom dogovor o kupoprodaji 55 procenata udela u ležištu “Čukaru Peki”, ali da bez obzira na postignut dogovor između Friporta i Lundin Majninga, pravo preče kupovine ima partnerska kanadska kompanija “Rezervoar Minerals”, koja trenutno poseduje 45 posto udela u ovom ležištu.

O zainteresovanosti za kupovinu Rezervor Minerals ima rok da se izjasni do 3. maja, a ukoliko ne pokaže interesovanje, biće realizovan dogovor između Friporta i Lundin Majninga, prenosi “Istmedia”.

Mediji u Srbiji do sada su izveštavali o velikim rezervama bakra i zlata na ovom nalazištu, iako su investitori bili uzdržani u procenama njegove vrednosti do izrade studije izvodljivosti za otvaranje novog rudnika.

Sudeći po ranijim medijskim napisima, na lokaciji Čukaru peki otkriveno jedno od najvećih ležišta zlata i bakra na svetu. Na dubini 559 metra pronađen je sadržaj od 50,3 grama zlata po toni rude.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор