Na sajmu Embedded World 2024. u Nirnbergu 8 srpskih firmi

Na jednom od najpoznatijih svetskih sajmova u oblasti tehnološke industrije „Embedded World 2024“, koji je 9. aprila počeo u Nirnbergu, učestvuje i osam srpskih preduzeća, uz podršku PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), a pod sloganom „Powered by Intellect, Driven by Values“.

Svoje proizvode i usluge će do 12. aprila, u okviru nacionalnog paviljona Srbije, predstaviti kompanije MikroElektronika, „Veriest Venture Serbia“, „High Tech Engineering Center“, „Digital Logic“, RT-RK, „Vtool“, „Meter&Control“ i „Nao.design“, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

– Cilj nastupa je istraživanje mogućnosti za saradnju i ulaganja u oblasti integrisanih sistema elektronike. Sajam ukazuje na rastuće interesovanje i potencijal za partnerstvo između Srbije i svetske tehnološke zajednice. Privlačeći profesionalce, stručnjake i entuzijaste iz celog sveta, sajam će prikazati najnovija dostignuća i inovacije u tehnologiji ugrađenih (embedded) sistema – objasnila je Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS.

Nirnberški sajam predstavlja aktivnu platformu za lidere u industriji, inženjere, programere i donosioce odluka motivisane da istražuju najsavremenija tehnološka rešenja, razmenjuju iskustva i neguju saradnju. Sa više od 1.000 izlagača i procenjenih 30.000 posetilaca, ovogodišnja manifestacija nudi sveobuhvatan pregled integrisane elektronike koji se brzo razvija, kaže Lalovićeva.

Pažnja ovogodišnjeg sajma usmerena je na održivost, eko rešenja i povezanost, što su teme koje odražavaju sve veću integraciju embedded sistema u naš međusobno povezani svet, a koje će dominirati diskusijama tokom više dana trajanja sajma.

Izlagači će na ovom događaju predstaviti inovativna rešenja „edge computing tehnologija“ i IoT platformi dizajniranih da poboljšaju efikasnost, produktivnost i povezanost u različitim industrijama. Pored izložbenih hala i konferencija, sajam nudi i drugi raznovrstan program prezentacija i radionica, koje će učesnicima omogućiti značajan uvid u nove trendove, najbolje prakse i praktične primene tehnologija ugrađenih (embedded) sistema.

Teme se kreću od sajber-bezbednosti i bezbednosti kritične infrastrukture, do operativnih sistema u realnom vremenu i metodologija razvoja embedded sistema, prenosi agencija Tanjug.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор