Na paraćinskom Salonu Vina čak 70 vinarija iz zemlje i regiona

U hotelu Petrus u Paraćinu 7. marta se održava tradicionalni Salon Vina koji će ove godine okupiti oko 70 eminentnih vinarija iz zemlje i regiona, ali i brojne domaće i strane goste, najavljuje organizator manifestacije, Turistička organizacija opštine Paraćin.

– Od male, lokalno značajne manifestacije, paraćinski Salon Vina je postao nezaobilazna stanica na vinskoj ruti cele Srbije – poručuju iz TO Paraćin i dodaju da će se ove godine na Salonu predstaviti vinarije iz svih delova Srbije, kao i iz susednih zemalja: Crne Gore, Hrvatske, Rumunije i Severne Makedonije.

Kako dalje objašnjavaju, nekoliko hiljada ljubitelja vina svake godine je u prilici da se uveri u vrtoglavo rastući kvalitet domaćih vina i sve širu sortnu paletu vinske Srbije. Čak i dobri poznavaoci vinske scene uvek se prijatno iznenade u Paraćinu, jer se na Salonu Vina uvek premijerno pojave neki noviteti, zbog čega ova manifestacija predstavlja nezaobilaznu destinaciju za sve poznavaoce ove oblasti u regionu, a pre svega za vlasnike renomiranih ugostiteljskih i trgovačkih objekata.

U saradnji sa Vinskim viteškim redom pomoravske regije „Steva Pisar 1805“, u hotelu Petrus će dan ranije, 6. marta, biti organizovano ocenjivanje i rangiranje vina dobijenih iz autohtonih i novostvorenih srpskih vrsta vinove loze, pod nazivom „Samo naše“, a tročlanom komisijom će predsedavati prof. dr Vladimir Puškaš iz Novog Sada.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор