Na Goču počela ski-sezona puštanjem u rad ski lifta

Danas je zvanično otvorena skijaška sezona na Goču, puštanjem u rad novog, modernog ski-lifta na na lokaciji Dobre vode, odnosno na preuređenoj i produženoj takozvanoj maloj stazi.

Nakon tačno šest godina, skijaši će ponovo moći da koriste ski-lift na stazi dugačkoj 350 metara, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 900 metara. Za nabavku lifta lokalna samouprava Kraljeva je iz gradskog budžeta izdvojila 20 miliona dinara, dok je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija učestvovalo sa još 15 miliona.

– Na ovaj način, uz dodatni sadržaj i kulturno-istorijske atrakcije koje se nalaze u okolini, stvaraju se uslovi za unapređenje turizma, ali i za prepoznatljivost ovog kraja, ne samo na lokalnom, nego i na regionalnom nivou – istakla je Dunja Đenić, vd pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, nakon zvaničnog puštanja u rad novog ski-lifta.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, lokalna samouprava je uložila značajna sredstva kako bi Goč zadovoljio najviše standarde i ponovo postao omiljena planina, pristupačna ne samo osnovcima i srednjoškolcima, već i starijim zaljubljenicima u zimske sportove koji nemaju mogućnosti da zimuju na skupim destinacijama.

– Uz oživljavanje male, nadamo se uskoro i velike skijaške staze, potrudićemo se da Goč dobije i dodatne sadržaje, poput avantura parka i zatvorenog bazena, da bi postao još konkurentniji sličnim zimskim i letnjim centrima.

Korišćenje novog ski-lifta na Goču biće potpuno besplatno do kraja zimskog raspusta, a nakon toga, cena dnevnog ski-pasa za odrasle koštaće 800, a za decu 700 dinara. Za noćno skijanje biće potrebno izdvojiti 1.000 dinara, a za grupe sa više od 20 osoba 600 dinara dnevno.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор