Militzer & Munch želi vodeću logističku poziciju u Srbiji

Švajcarsko-nemačka logistička grupacija Militzer & Мünch udružila se sa srpskom logističkom kompanijom Invictus, kako bi proširila svoju mrežu na Balkanu i u naredne dve godine napravila od zajedničkog preduzeća vodeću logističku kuću u Srbiji.

Švajcarska grupacija i porodično preduzeće iz Srbije registrovali su zajedničko preduzeće pod imenom “M&M Militzer & Münch Transport & Logistics D.O.O. u septembru ove godine, sa direktorom Filipom Simovićem na čelu, koji je sa dosadašnjim generalnim menadžerom nemačke logističke korporacije, Draganom Simovićem, rukovodio transportnim operacijama u preduzeću Invictus. Za zajedničko ulaganje zadužen je Sašo Todorov, regionalni generalni direktor kompanije Militzer & Мünch za jugoistočnu Evropu.

– Ovim zajedničkim ulaganjem našoj mreži dodajemo zemlju koja optimalno dopunjava naše lokacije u regionu jugoistočne Evrope. Srbija je most ka EU, a takođe je i od velikog geostrateškog značaja u pogledu novog puta svile. Kako mnoge nemačke kompanije imaju proizvodna postrojenja u Srbiji, zajedničko ulaganje posebno obećava za naše poslovne jedinice u Nemačkoj – rekao je Todorov.

Renomirana međunarodna logistička korporacija Militzer & Мünch do sada je na Balkanu poslovala u Grčkoj, Bugarskoj i Rumuniji, gde preko svojih filijala već nudi širok spektar svojih logističkih usluga.

– U Srbiji ćemo se pre svega fokusirati na drumski saobraćaj, a naše usluge uglavnom će se sastojati od izvoza, uvoza i carinjenja. U bliskoj budućnosti ćemo proširiti naš portfolio, dodajući mu avionski i pomorski transport, skladištenje, intermodalni saobraćaj, distribuciju i kućnu dostavu. Cilj nam je da daljim ulaganjima u naredne dve godine ojačamo našu poziciju u Srbiji i razvijemo kompaniju kako bismo postali vodeća logistička kuća u Srbiji – objašnjava Filip Simović, a prenosi eKapija.

Grupacija Militzer & Мünch trenutno zapošljava oko 2.100 radnika na više od 100 lokacija u 27 zemalja, a gustu poslovnu mrežu upotpunjuju strateška partnerstva u brojnim drugim zemljama. Švajcarski logističar nudi širom sveta usluge vazdušnog i pomorskog prevoza tereta, kao i drumski i železnički prevoz i logističku podršku duž ose Istok-Zapad u Evroaziji i Severnoj Africi. U Istočnoj Evropi, ZND, na Bliskom i Dalekom Istoku grupacija ima gustu mrežu filijala, kao i u zemljama Magreba. Kompanija je osnovana u Nemačkoj 1880. godine, a sedište joj je u Švajcarskoj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор