Boš želi da oblikuje tržište letećih taksija

Nemački tehnološki gigant Boš sprema se da preuzme glavnu ulogu u oblikovanju budućeg tržišta letećih automobila, budući da predviđanja govore da će prvi leteći taksiji poleteti u velikim svetskim gradovima najkasnije do 2023. godine.

U velikim gradovima saobraćajne gužve su česta pojava, a ovaj problem iz godine u godinu postaje sve veći, zbog čega vodeće svetske industrijske kompanije već uveliko rade na konceptu letećeg taksija.

Boston Consulting Group predviđa da će, nakon što se uspostave usluge deljenja prometa na redovnim linijama iznad tla, ljudi širom sveta obaviti milijardu letova letećim taksijima u 2030. godini. Osim toga, većina tih letećih taksija leteće bez pilota, piše seebiz.

Prema rečima Haralda Krugera, predsednika kompanije Bosch Automotive Electronics, u vazduhoplovnoj industriji konvencionalna tehnologija je preskupa, preglomazna i preteška za upotrebu u autonomnim letećim taksijima, zbog čega rešenje treba tražiti u modernim senzorima koji se već upotrebljavaju za automatizovanu vožnju ili u sistemu ESP protiv proklizavanja.

– Pomoću Bošovih rešenja želimo civilno vazduhoplovstvo da učinimo pristupačnim velikom broju pružalaca usluga – objasnio je Markus Parentis, vođa Bošovog tehnološkog tima zaduženog za upravljačke jedinice za lake električne letelice.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор