Porše i Boing razvijaju leteće automobile

Nemački proizvođač automobila Porsche potpisao je memorandum o razumevanju sa američkom kompanijom Boeing, kojim se predviđa saradnja na razvoju koncepta električnih letećih premijum vozila sposobnih za vertikalno poletanje i sletanje.

“Sporazum o razumevanju znači da će dve kompanije usmeriti aktivnosti na premijum tržište urbane mobilnosti u vazduhu i širenje gradskog saobraćaja na vazdušni prostor. Partnerstvo će se fokusirati na leteća, lična premijum vozila, a kompanije će ispitati njihov tržišni potencijal i moguću upotrebu u budućnosti”, kažu u Bonigu.

Iako je Porše tek nedavno ušao na tržište električnih automobila, već se fokusira na nove planove za budućnost i leteće automobile. U ovom projektu važnu ulogu će imati Porsche Engineering Services GmbH i Studio F.A. Porsche, koji će na razvoju novog vozila sarađivati sa inženjerima kompanije Boeing, navodi se u saopštenju.

– Porsche i Boeing u ovo partnerstvo donose vrhunski inženjering, stil i inovacije kako bi se ubrzao razvoj urbane mobilnost u vazdušnom prostoru. Ova saradnja predstavlja nadogradnju naših napora za razvoj bezbednog i efikasnog ekosistema mobilnosti i pruža priliku za razvoj vrhunskog letećeg vozila sa jednim od vodećih automobilskih brendova – poručuje potpredsednik Boeing NeXt-a Steve Nordlund.

Prema rečima šefa prodaje i marketinga u Poršeu, Detleva von Platena, kao proizvođač sportskih automobila, kompanija želi da poveća svoje domete i postane vodeća marka za premijim mobilnost, a to bi u dužem vremenskom roku moglo da znači da Porsche prelazi u “treću dimenziju putovanja”.

Prema studiji Porsche Consultinga, tržište mobilnosti u vazdušnom saobraćaju znatno će porasti nakon 2025. godine, a rešenja mobilnosti u gradskom vazdušnom saobraćaju, sa nižim troškovima i većom fleksibilnošću, doprineće da se prevoz putnik odvija brže i efikasnije od postojećih konvencionalnih sredstava zemaljskog prevoza.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор