Mercedesovi motori za 50 vojnih kamiona FAP-a

Fabrika automobila Priboj (FAP) naručila je od „Mercedesa“ 30 kamionskih motora koji će, po ugovoru potpisanim sa Ministarstvom odbrane Srbije, biti ugrađeni u kamione namenjene srpskoj vojsci.

Po rečima Ranka Vukovića, direktora kompanije FAP, mercedesovi motori bi trebalo da stignu u Srbiju do kraja januara, dok će prvi kontigent od šest kamiona biti isporučen Vojsci Srbije do kraja marta, prenosi „Blic“

Pored ovih 30 kamiona čija je proizvodnja trenutno u toku, FAP će u ovoj godini proizvesti još 20 takvih kamiona, takođe za potrebe vojske, što je u skladu ugovorom o izradi novog kontigenta vozila, koji je ova fabrika 30. decembra potpisala sa Ministarstvom odbrane. Zbog toga u FAP-u pripremaju još jednu narudžbu mercedesovih motora.

– U prethodne tri godine iz pogona FAP-a ukupno je izašlo 38 kamiona, a samo će u ovoj godini biti napravljeno 50. Vrednost ugovora sa Ministarstvom odbrane je oko 500 miliona dinara, a u fabrici je za sada angažovano 230 radnika – kaže Vuković.

U pribojskoj fabrici očekuju i jedan veliki izvozni posao koji bi, po rečima direktora, trebalo da bude ugovoren sredinom godine, nakon što Unapred pripremljeni program reorganizacije (UPPR) kompanije, koji je usvojen pred Privrednim sudom u Užicu, postane i pravosnažan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор