Pribojske kočnice za nemačka vozila

made-in-germany-rs-kocnica

Samir Rustemović je posle 20 godina provedenih u Nemačkoj odlučio da se vrati u Priboj, osnuje preduzeće “E. A. Systems” i pokrene proizvodnju delova za kočione sisteme, namenjene nemačkoj automobilskoj industriji.

U fabričkom pogonu za sada je zaposleno devet ljudi, a za koji dan očekuje se zapošljavanje još 50 novih radnika. Pored toga, kompanija namerava da s početkom proleća započne izgradnju nove hale u kojoj će posao naći još 100 Pribojaca.

– Iz Nemačke dobijamo više različitih delova na koje mi stavljamo gumice, dihtunge, mašinski pod presom sastavljamo, zatvaramo, pakujemo i na taj način pravimo gotov proizvod. Opština nam je dala plac u FAP-ovoj industrijskoj zoni i tu planiramo da pravimo halu u kojoj će biti zaposlen veći broj ljudi. Tu će biti smeštene veće mašine od postojećih, jer u novom pogonu planiramo da radimo obimniji program – ističe generalni direktor “E. A. Systems” Samir Rustemović, a prenosi „Glas zapadne Srbije“.

Lokalna samouprava Priboja prepoznala je značaj ovakvih preduzeća podržavši subvencijama investitora.

– To je prva nemačka investicija u Priboju posle više decenija. Mi smo kao lokalna samouprava izašli u susret i subvencionisali ova radna mesta i to ćemo uraditi i sa novim, jer smatramo da su ovakve kompanije ključ opstanka i ekonomskog oporavka Priboja – poručio je pomoćnik predsednika opštine za lokalni ekonomski razvoj Krsto Janjušević.

Po rečima Dejana Jeremića, radnika ovog preduzeća, ono što odvaja ovu firmu od ostalih, jesu upravo odlični uslovi za rad. On kaže da kompanija u svom poslovanju prati najnovije standarde, poštuje prava radnika i sve ostalo što je potrebno za normalno funkcionisanje zaposlenih u ovakvim uslovima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор