„Mercedes Roadshow karavan“ prolazi kroz Srbiju

made-in-germany-rs-mercedes-logo

Kompanija „Mercedes“ će 8. i 9. maja u Srbiji predstaviti Euro 6 motore koji pokreću celu novu generaciju teretnih, dostavnih i kombi vozila ovog proizvođača.

Nakon Estonije, Letonije, Litvanije, Češke, Slovačke, Mađarske i Hrvatske, karavan „Mercedesovih“ vozila zaustaviće se u Šimanovcima na parkingu restorana „Tomy Truck Stop“, a tokom dva dana posetioci će moći da se upoznaju sa teretnim vozilima Actros, Arocs, Antos i Atego, kao i sa dostavnim i kombi vozilima Sprinter, Vito, Viano i Citan, prenosi „B92“.

Zainteresovanim posetiocima ovom prilikom će, uz pratnju instruktora iz Nemačke, biti omogućeno testiranje nekoliko modela Mercedes-Benz kamiona, kao što su Actros 1842 LS 4X2 StreamSpace, Actros 1845 LS 4X2 BigSpace, Arocs 4151 K 8X4/4 ClassicSpace, Arocs 2645 K 6X4 ClassicSpace. Iz „Mercedesa“ poručuju da će kupci u Srbiji po prvi put moći da testiraju Actros kamione koji su opremljeni FleetBoard sistemom i PPC (Predictive Powertrain Control) sistemom.

PPC sistem omogućava dodatno unapređenje ekonomičnosti i lakše upravljanje teretnim vozilom. Za razliku od standardnih tempomata i njihovih nedostataka koji se iskazuju uvožnji po terenu sa puno uzbrdica i nizbrdica, novi PPC tempomat prilagođava se topografiji terena po kome se vozilo kreće, čime su izbegnuti nedostaci i smanjena potrošnje goriva.

Veliki doprinos efikasnosti u eksploataciji Actrosa pruža i FleetBoard telematski sistem za smanjenje troškove eksploatacije vozila. Uz povećanu efikasnost, ovaj sistem po pitanju troškova obezbeđuje efikasno i transparentno upravljanje voznim parkom.
Tokom dvodnevnog predstavljanja najnovijih modela komercijalnih Mercedes-Benz vozila, prisutnima će biti predstavljene i mnogobrojne postprodajne usluge koje ova kompanija nudi. Nakon Srbije, „Mercedes Roadshow karavan“ otputovaće ka Rumuniji i Bugarskoj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор