„Boš“ beleži rast prihoda u prvom tromesečju 2014.

made-in-germany-rs-bosch-logo

U prvom tromesečju 2014. godine nemački proizvođač elektronike i delova za automobile „Boš“ zabeležio je rast svojih prihoda od 7 procenata, a očekuje i nastavak rasta prihoda do kraja godine.

Štefan Azenkeršbaumer, izvršni direktor kompanije „Boš“, istakao je kako je zadovoljan poslovanje kompanije početkom godine, pogotovo u regionu Azije i Pacifika, prenosi agencija „Frans pres“.

Kako navodi kompanija, na rast prihoda uticao je snažan euro, a ukoliko se iz računice isključi uticaj valutnih kolebanja, prihodi kompanije u prvom kvartalu porasli su za 10 posto. Nakon što je već umanjio ukupne prihode iz 2013. godine za 1,5 miliajrdi evra, visok kurs eura nastaviće da utiče na ovogodišnje rezultate, navodi se dalje u saopštenju „Boša“ koji u 2014. očekuje nastavak rasta prihoda od tri do pet posto.

Prihodi kompanije prošle godine su uvećani za 3,1 posto na 46,1 milijardu eura. Neto profit smanjen je za 27,5 procenata na 2,28 milijardi, a profit iz poslovanja uvećan je za 29,9 posto na 2,75 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор