Mercedes predstavio „Srebrnu strelu“

[/caption]

Nemački automobilski gigant „Mercedes-Benz“ predstavio je u Kaliforniji elektirčni sportski automobil „EQ Silver Arrow“, kombinaciju retro dizajna i tehnologije budućnosti, sa baterijama od 80 kWh koje obezbeđuju 400 kilometara vožnje do sledećeg punjenja.

Automobil je opremljen gotovo nečujnim električnim pogonom od 750 KS, a tu je i zvuk „srebrne strele“ iz Formule 1 ili Mercedesa-AMG V8, koji mogu pustiti svi oni kojima nedostaje rika motora. Ovo futurističko vozilo ima i dva pokretna zadnja spojlera koji pomažu kočnicama prilikom usporavanja.

Ovaj jednosed u obliku metka sastavljen je od raznovrsnih materijala kao što su ugljenična vlakna, koža, brušeni aluminijum i orahovina. Vozač pred sobom ima dva displeja, panoramski zakrivljenu kontrolnu tablu i ekran osetljiv na dodir na samom volanu.

Veliki displej nudi vozaču i „virtuelnu“ trku protiv aktuelnih i starih Mercedesovih automobila, poput trke sa modelom „duh“ u video igricama, samo što je sada u pitanju stvaranost. Drugi, „tačskrin“ displej, pokazuje brzinu i sve ostale opcije bitne za vožnju.

Kao i većina Mercedesovih koncepata, ni EQ Silver Arrow neće doživeti produkcijsku verziju. Ipak, dok čekamo prve EQ modele iz Štutgarta, Srebrna strela predstavlja interesantan pogled na Mercedesovu viziju automobila budućnosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор