Na Kopaoniku otvorena veštačka ski-staza

Na Kopaoniku je za vikend puštena u rad prva i jedina veštačka staza za skijanje u ovom delu Evrope, pa će ljubitelji ovog sporta od sada moći da uživaju u skijanju i van zimske sezone.

Stazu je svečano pustio u rad direktor Javnog preduzeća “Skijališta Srbije” Dejan Ćika, koji je tom prilikom poručio da će na letnjoj ski-stazi, dugoj oko 900 metara, skijaši i borderi moći da uživaju u svom omiljenom sportu 365 dana u godini, prenose mediji u regionu.

– Gosti našeg ski-centra, koji ne mogu da dočekaju prvi sneg, od sada će imati priliku da i tokom letnih meseci skijaju kao u sred zimske sezone na stazi 3a koja prati žičaru “Krst”. Plastična podloga veštačke staze za skijanje pruža mogućnost pravog i bezbednog skijanja tokom cele godine – istakao je Ćika.

Svi zaljubljenici u skijanje i snoubord na novoj veštačkoj stazi na Kopaoniku mogu da koriste standardnu opremu za skijanje, a iz Skijališta Srbije apeluju na sve skijaše da tom prilikom obavezno nose kacigu, ali i drugu potrebnu zaštitnu opremu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор