Stiže novi Mercedes-Maybach 6 Convertible

Na predstojeći „Konkurs elegancije“ u kalifornijskom Pebl Biču, 17. avgusta, „Mercedes“ ove godine stiže sa novim modelom ekskluzivnog automobila „Maybach 6“, čiji je koncept već predstavio na istom takmičenju prošle godine.

Nemački proizvođač je objavio novi video kojim je pobudio maštu ljubitelja luksuznih automobila. Iako se identitet vozila još ne saopštava, veruje se da se radi o superluksuznom kabrioletu „Mercedes-Maybach 6 Convertible“, koji se nadovezuje na prošlogodišnji ekskluzivni kupe.

Za razliku od koncepta kupea koji je bio ofarban u specijalnu nijasnu crvene, novi model Maybacha je u plavoj boji. Pretpostavlja se da bi njegove dimenzije i proporcije trebalo da budu slične kao kod kupea, dugačkog oko 6 metara, prenosi „B92“.

Na prikazanom videu predstavljen je dizajn volana i deo instrument table, koji takođe liče na one iz unutrašnjosti prošlogodišnjeg Mercedes-Maybacha 6, pa se očekuje da će i motor biti preuzet od kupea. U tom slučaju automobil bi pokretala 4 elektromotora ukupne snage 750 ks, a vozilo bi za oko 4 sekunde ubrzavalo od 0 do 100 km/h.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор