Memorandum Opštine Topola i kompanije Groschopp

Predstavnici nemačke kompanije Groschopp, koja se sprema da otvori fabriku u Žabaru kod Topole, potpisaće danas Memorandum o saradnji sa Opštinom Topola, najavio je član opštinskog veća Dragan Jovanović.

Prema njegovim rečima, nemačka kompanija planira da u prvoj fazi uloži u proizvodnju elektromotora, dok bi se u drugoj fazi izrađivali i industrijski roboti. Groschopp će za početak proizvodnje uzeti na 30 godina u zakup deo ruiniranog objekta u Žabaru, površine do 1.000 kvadrata, a zainteresovan je i za zakup kompletnog objekta u kom se sada nalazi školsko odeljenje i predškolska ustanova.

– U tom slučaju će Opština da obezbedi zemljište koje će kompletno infrastrukturno opremiti, a nemački partner bi se obavezao da na tom prostoru sagradi novu školu. Tek kada se nova sagradi, nemačka firma bi se uselila u prostor koji je škola do sada koristila – objasnio je Jovanović i dodao da je Opština već oglasila zakup na 30 godina deo pomenutog objekta u Žabaru za koji je zainteresovan investitor, a na kada skupština opštine da saglasnost na dužinu zakupa, moći će da se potpiše i ugovor o ulaganju sa nemačkim partnerom.

On je objasnio da će, prema planu, prvi zaposleni nakon obuke ući u fabriku 1. oktobra ove godine, a plan je da u naredne dve godine, kako se investicija bude razvijala, zaposlenje dobije veliki broj meštana kao i inženjera, čiji se dolazak očekuje i iz drugih sredina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор