Medicinske uniforme Trandtex idu za Nemačku

Srpska kompanija Trandtex, koja proizvodi radna odela, pomaže nemačkim lekarima u borbi protiv virusne pandemije, objavila je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Naime, proizvođač radnih odela za svetski poznate brendove kao što su Štil, Kačer, Audi, Mercedes, MAN i Roleks, u vreme krize se okrenuo proizvodnji medicinskih uniformi koje uglavnom plasira na nemačko tržište, navodi EBRD u saopštenju.

„Od 3,5 miliona medicinskih uniformi koje Trendteks proizvodi godišnje, 80 posto se plasira na nemačko tržište, a preostale količine se prodaju u Danskoj, Francuskoj, Italiji, Poljskoj i Švedskoj“, precizira se u saopštenju.

Kako se dalje precizira, zbog pojave korona virusa srpska kompanija radi u tri smene da bi zadovoljila povećanu tražnju u Evropskoj uniji, kao i da je dodatno investirala u nabavku nove opreme za proizvodnju maski za lice i zaštitnih mantila za višekratnu upotrebu.

„Trendteks trenutno radi na dupliranju proizvodnih kapaciteta koristeći stručnu savetodavnu pomoć koju dobija posredstvom EBRD i EU“, navodi se u saopštenju i napominje da, ova nekadašnja zanatska radionica, danas zapošljava više od 2.000 ljudi u sedam fabrika u Srbiji, BiH i Albaniji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор