Mali Nišlija čekićem razbija svoje radijatore!

made-in-germany-rs-igrica-razbijanje-radijatora

Nezadovoljstvo građana Niša zbog visokih cena daljinskog grejanja se ne smanjuje, a podršku sugrađanima koji se bore protiv postupanja „Gradske toplane“ dao je i programer Dragan Ilić.

On je lansirao kompjutersku igricu „Građanski bunt“ u kojoj igrač čekićem skida radijatore u svom stanu. Ovu igricu Ilić je postavio na istoimenu internet stranicu i za samo jedan dan ona je u Nišu postala pravi hit, prenosi agencija „Beta“.

Autor objašnjava da je igra vrlo jednostavna i da poručuje građanima da ne odustaju od svojih zahteva za otkazivanje grejanja i raskačivanja sa mreže, upućenih „Gradskoj toplani“ zbog poskupljenja. Kako kaže, uveren je da građani mogu da uzmu stvari u svoje ruke i izbore se za svoja prava i dodaje da je odmah pošto je juče postavio igru na internet, dobio desetine predloga kako da je razvije, ali i da napravi i druge igrice, o drugim životnim problemima Nišlija.

U Nišu je od početka godine oko 600 domaćinstava zatražilo isključenje grejanja zbog previsokih računa, ali gradska vlast i „Toplana“ ne dozvoljavaju isključenje pojedinačnih stanova s toplovodvodne mreže, iako njihovi vlasnici nisu u mogućnosti da plaćaju previsoke račune za grejanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор