„Lufthansini“ piloti štrajkuju sutra u Minhenu

made-in-germany-rs-lufthansa03.jpg

Nastavak štrajka pilota nemačkog avioprevoznika „Lufthansa“, inače, trećeg u nizu štrajkova ove jeseni, zakazan je za sutra, sredu 10. septembra na minhenskom aerodromu.

Obustava aviosaobraćaja „Lufthanse“ na aerodromu u Minhenu zakazana je u periodu od 10 do 18 časova i strahuje se da će izazvati veliki poremećaj saobraćaja sa ovog značajnog i velikog interkontinentalnog čvorišta nemačke nacionalne aviokompanije, prenosi „Aviokarta.net“

U „Lufthansi“ kažu da se ne očekuje poremećaj saobraćaja na drugim čvorištima ove kompanije, pri tom posebno ističući aerodrom u Frankfurtu, koji je prošle nedelje pretrpeo poludnevnu obustavu rada zbog štrajka pilota.

U sutrašnjem štrajku neće učestvovati sindikati drugih avioprevoznika iz Lufthansa Grupe: „Austrian Airlines“, „Swiss“, „Brussels Airlines“, „Germanwings“ i „Air Dolomiti“ i oni će saobraćati prema planiranom redu letenja.

Aviokompanija „Lufthansa“ je otvorila posebnu internet stranicu sa spiskom otkazanih letova, koja će redovno biti ažurirana u skladu sa aktuelnom situacijom. Još uvek nema nikakvih informacija o letovima na liniji između Minhena i Beograda ali imajući u vidu obim štrajka, može se očekivati da će i ovi letovi pretrpeti promene. Putnicima se savetuje da pre polaska na aerodrom provere da li im je let otkazan ili nije, kao i da prate aktuelne redove letenja na aerodromima, kako bi izbegli dodatne neprijatnosti. Osim otkazanih letova očekuje se i da će mnogi letovi kasniti. Iz kompoanije poručuju da će sve putnike sa otkazanih letova prebaciti na alternativne letove kada god je to moguće.

Aktuelni štrajk organizuje sindikat pilota „Lufthanse“ u znak protesta zbog planiranih promena pravila za odlazak u penziju. Oni zahtevaju od uprave da svima koji se odluče da u penziju odu po pređašnjim uslovima sa 60 godina, a ne sa 65 kako to nalažu nova pravila, bude isplaćena otpremnina.

Iz istih razloga bili su organizovani štrajkovi pilota „Lufthanse“ i prošlog leta, koji su potom prekinuti uz čvrsta uveravanja uprave da će dogovor biti postignut. To se ipak nije desilo, a prvi štrajk je počeo pre dve nedelje, kada su piloti „Germanwingsa“ obustavili rad. Prošle nedelje štrajkovali su piloti „Lufthanse“ u Frankfurtu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор