Piloti „Lufthanse“ danas štrajkuju u Frankfurtu

made-in-germany-rs-lufthansa03.jpg

Sindikat pilota aviokompanije „Lufthansa“ za danas (petak, 5. septembar) je najavio štrajk na aerodromu u Frankfurtu, koji će trajati od 17 do 23 sata.

Zahtevi sindikata odnose se na vraćanje povlastica za pilote koji se odluče da ranije odu u penziju sa 60 godina. Penzioni plan „Lufthanse“ je razlog za spor sindikata pilota sa upravom kompanije, što je izazvalo veliki štrajk u aprilu mesecu ove godine, nakon čega su dve strane u sporu postigle dogovor da nastave sa pregovorima, prenosi „aviokarta.net“.

Prošle nedelje sindikat je saopštio da su pregovori zapali u ćorsokak, zbog čega je počeo štrajk pilota „Lufthansinog“ regionalnog avioprevoznika „Germanwingsa“, koji je trajao jedno prepodne. Sindikat je tada izdao upozorenje da će u sledeći štrajk biti uključeni i piloti „Lufthanse“.

„Današnjim štrajkom će posebno biti pogođeni letovi koje obavljaju avioni Airbus A320, Boeing 737 i Embraer, ali ne bi trebalo da bude problema sa obavljanjem interkontinentalnog saobraćaja, navodi u saopštenju sindikata.

Avioni „Lufthanse“ danas treba da obave dva leta na liniji između Frankfurta i Beograda, međutim, kako je upravo objavljeno na sajtu nemačke aviokompanije, pojedini polasci su otkazani: let iz Beograda za Frankfurt (LH 1407) planiran u 13:35 i let iz Frankfurta za Beograd (LH 1410) planiran u 22:05. Putnicima se savetuje da prate zvanična obaveštenja „Lufthanse“ i aktuelni red letenja na aerodromima u Frankfurtu i Beogradu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор