Kraljevo poziva na Veseli spust niz Ibar

Organizatori turističke manifestacije Veseli spust niz reku Ibar najavljuju da će tradicionalni rafting ove godine biti organizovan 3. jula po 28. put.

Niz Ibar će splavovima i čamcima bez motornog pogona, ove godine krenuti između sedam i 10.000 ljudi, trasom dugom 27 kilometara od srednjevekovnog grada Magliča u Ibarskoj klisuri do Kraljeva.

Dešavanja na reci pratiće i brojne zabavne manifestacije koje će biti organizovane u Kraljevu 2. i 3. jula, dok će sam spust sa obala Ibra pratiti i do 50.000 ljudi, govore iskustva iz prethodnih godina, prenosi agencija „Tanjug“.

Direktor ovog turističkog događaja Aleksandar Erac kaže da se najstariji i najveseliji događaj na vodama Srbije i u Kraljevu, održava svake godine od 1990. i da nije bila prekinut ni tokom bombardovanja 1999. On je najavio da postoji ideja da od sledeće godine svaki učesnik spusta zasadi po jedan jorgovan, kako bi se obnovila Dolina jorgovana.

On je ovom prilikom naglasio da u spustu mogu da učestvuju svi koji kupe kartu po „simboličnoj ceni“, jer ona garantuje osiguranje za učesnike, a to je moguće učiniti do pred sam spust niz ovu prelepu srpsku reku.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор