Kragujevački Sigit počeo proizvodnju za Porsche

Kragujevačka kompanija Sigit Srbija započela je sa serijskom proizvodnjom automobilskih delova od plastike za čuvenu nemačku kompaniju Porsche, koji će biti ugrađivani u najnovije modele Carrera 911 i Cayenne, kao i u novi električni automobil radnog naziva J1.

– Nakon obimnih priprema počeli smo sa serijskom proizvodnjom za Porsche, a uveliko su krenule i isporuke delova za ugradnju u njihove modele. Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porsche trebalo bi da dostigne dogovorenu vrednost od 3 do 5 miliona dinara – rekao je Davor Veličkovski, direktor kompanije Sigit Srbija, a prenosi Danas.

On je dodao kako u kompaniji očekuju da će se obim i vrednost posla za nemačkog proizvođača luksuznih i sportskih automobila vremenom povećavati, isto kao što su sigurni i da će u narednom periodu rasti obim njihove saradnje sa Fijatom, koji je, inače, glavni partner kompanije Sigit Srbija.

Pored toga što je Sigit Srbija glavni snabdevač Fijata delovima od plastike, kompanija sarađuje i sa brojnim svetskim automobilskim gigantima, među kojima su i Mercedes, BMW, Audi, Land Rover i drugi. U Fabrici Sigit Srbija ima oko 220 zaposlenih, a smatra se za jednu od najboljih u okviru Sigit Grupe.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор