Konkurs BASF Innovation hub produžen do 30. septembra

BASF

Zbog velikog interesovanja inovatora i startapa za konkurs iz oblasti održivog razvoja „BASF Innovation Hub 2021“ slanje prijava je produženo za dve nedelje, odnosno do 30. septembra u ponoć, prenosi eKapija.

Regionalni konkurs BASF Innovation Hub se održava u 11 zemalja Centralne i Južne Evrope, među kojima je i Srbija, a u fokusu ovog takmičenja su rešenja koja na direktan ili indirektan način doprinose stubovima Zelene agende – čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji.

– U čitavom regionu vlada veliko interesovanje. Do sad su stigle prijave više od 100 inovatora i startapa, među kojima su rešenja za upotrebu biomaterijala u najrazličitije svrhe, ideje za ponovno korišćenje plastičnog otpada i pametno navodnjavanje. Evidentno je da je Zelena agenda vrlo inspirativna tema za mlade i da oni aktivno razmišljaju o korisnim rešenjima za održivu planetu – objašnjava Simon Franko, direktor BASF-a za Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju.

U lokalnoj fazi takmičenja žiri će odabrati najbolju ideju iz ove četiri zemlje, koja će potom učestvovati na regionalnom BASF Innovation Hub finalu, zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih država. Pobednik lokalnog konkursa će osvojiti 2.500 eura, a najbolja ideja na regionalnom nivou 5.000 eura.

– Na konkurs se mogu prijaviti inovatori i startap timovi do pet članova, a osnovni uslov je da ideja direktno ili indirektno doprinosi stvaranju čiste, pouzdane i pristupačne energije, održive poljoprivrede i cirkularne ekonomije. Novac može biti upotrebljen na način na koji inovatori i startapi smatraju da je najbolji za unapređenje njihove ideje. Bilo da je u pitanju učešće na sajmu, finiširanje proizvoda ili njegovo testiranje, mi smo tu da ih podstaknemo – kaže Franko i podseća da je nedostatak novčanih sredstava vrlo često glavni razlog zbog koga nekada jako dobre individualne ideje ne budu realizovane.

Sve dodatne informacije o ovom konkursu, uslovima i načinu prijavljivanja dostupne su na veb sajtu http://www.join-innovationhub.com/

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор