Koliko se u svetu praznuje godišnje?

made-in-germany-rs-kalendar

Građani Indije i Kolumbije imali su u prošloj godini 18 neradnih dana namenjenih praznovanju, što je najviše na svetu, dok su Englezi, sa tek 8 dana slavljenja, bili najradniji.

Liban, Tajland i Južna Koreja slavili su prošle godine 16 dana, 15 slobodnih dana imali su Japan, Čile, Finska i Argentina, 14,5 dana praznovala je Turska, dok su Indonezija, Malezija, Filipini, Rusija, Venecuela, Maroko, Malta i Egipat imali 14 neradnih dana, navodi se u studiji konsultantske kuće „Merser“, a prenosi list „Figaro“.

Na šestom mestu po praznovanju, sa 13 slobodnih dana našla se Slovačka, za njom su sa 12 prazničnih dana Slovenija, Hong Kong, Tajvan, Češka, Litvanija, Brazil, Peru, Austrija, Grčka i Kipar. Zatim slede Francuka, Hrvatska, Švedska, Kina, Novi Zeland, Singapur, Kanada i Danska sa 11 dana, a potom i Belgija, Ukrajina, Poljska, SAD, Norveška i Portugalija sa 10 neradnih dana. Devet dana u prošloj godini praznovale su Švajcarska, Rumunija, Australija, Bolivija i Srbija.

Sa relativno velikim brojem slobodnih dana, Azijske zemlje, međutim, imaju mali broj dana zagarantovanog godišnjeg odmora. Tako Filipini koji imaju 14 prazničnih dana, imaju samo pet zagarantovanih dana plaćenog godišnjeg odmora, Kina deset, a Indija 12.

Sa druge strane, Britanci godišnje imaju samo 8 neradnih prazničnih dana, ali i 28 dana plaćenog godišnjeg odmora.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор