Koliko Nemci izdvajaju za zbrinjavanje azilanata

made-in-germany-rs-azil-klaser

Preopterećeni troškovima za smeštaj azilanata, neki nemački gradovi ove godine, u odnosu na prošlu, treba da izdvoje i preko 200 posto više kako bi zbrinuli sve više izbeglica.

Po pisanju nemačke štampe, Drezden je prošle godine za smeštaj azilanata potrošio 15,6 miliona eura, dok će ove godine, sudeći po procenama, ti troškovi iznositi čak 47 miliona, ili 203 posto više, prenosi agencija “Tanjug”.

U Hanoveru su troškovi za azilante porasli za 183 posto, sa 16,7 miliona na 74,2 miliona eura koliko se planira za ovu godinu, navode nemački mediji i dodaju da je evidentan trend rasta troškova i da se u narednoj godini očekuju još veća izdvajanja.

I grad Dortmund je ove godine planirao da u te svrhe potroši 40,9 miliona eura, odnosno oko 120 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Boris Pistorius, ministar unutrašnjih poslova Donje Saksonije, ističe da je sada politika prema izbeglicama nacionalni zadatak i da se savezna država mora uključiti tako da sa rastućim brojem azilanata raste i njen finansijski udeo u pomoći.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор