Još 200 mil. € nemačke humanitarne pomoći svetu

Kako je najavila funkcionerka u nemačkom ministarstvu spoljnih poslova Suzane Bauman, ta zemlja će izdvojiti više od 200 miliona eura dodatnih finansijskih sredstava za humanitarnu pomoć širom sveta, prenosi agencija DPA.

Ona je u Ženevi, evropskom sedištu UN i desetina međunarodnih humanitarnih organizacija, izjavila da će sredstva dobiti Svetska zdravstvena organizacija (SZO), Međunarodni komitet Crvenog krsta, Kancelarija UN za ljudska prava i Međunarodna organizacija za migracije. S tim u vezi, Baumanova je u četvrtak i petak bila u poseti ovim organizacijama, saopštila je nemačka ambasada u Švajcarskoj.

Kako je precizirano, Svetska zdravstvena organizacija ć́e oko 40 miliona eura dobiti za zdravstvenu zaštitu ljudi u akutnim zdravstvenim krizama i vanrednim humanitarnim situacijama. Inače, Nemačka doprinosi budžetu SZO sa ukupno oko 10 procenata i drugi je donator po veličini iza SAD.

Međunarodni komitet Crvenog krsta dobiće dodatnih 100 miliona eura, čime se doprinos Nemačke ovoj organizaciji ove godine povećava na ukupno 250 miliona eura. Za bolje dokumentovanje slučajeva kršenja ljudskih prava, Kancelarija UN za ljudska prava dobiće od Nemačke još 4,5 miliona eura, dok će Međunarodna organizacija za migracije dobiti 64,5 miliona eura, pored ostalog i za projekte u Africi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор