Za ugrožene pandemijom u svetu Nemačka spremila 300 mil. €

Kao humanitarnu pomoć za borbu protiv korona virusa širom sveta Nemačka je izdvojila 300 miliona eura, kao odgovor na poziv za pomoć Ujedinjenih nacija, Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, saopštilo je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Prema rečima ministra spoljnih poslova Hajka Masa, ljudi u ratnim zonama, izbegličkim kampovima i zemljama sa preopterećenim zdravstvenim sistemima su posebno izloženi riziku tokom pandemije, prenosi agencija Beta.

– Naša solidarnost je potrebna kako bismo olakšali patnju, jer samo zajedno možemo trajno da pobedimo pandemiju, inače će uvek biti novih talasa infekcije – poručio je Mas i dodao da se očekuje da će se pomoć koristiti u projektima zdravstvene zaštite, merama za obezbeđivanje pijaće vode i pobiljšanje sanitarnih uslova za život.

Nemačka humanitarna pomoć biće namenjena raznim organizacijama, uključujući i Svetsku zdravstvenu organizaciju, Međunarodnu organizaciju za migracije, Crveni krst i Crveni polumesec, Svetski program za hranu i Visoki komesarijat UN za izbeglice.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор