Jake snežne padavine paralisale Minhen

Jake snežne padavine izazvale su velike poremećaje na jugu Nemačke, posebno u bavarskom glavnom gradu Minhenu, gde je tokom vikenda bio prekinut vazdušni i železnički saobraćaj, a avioni preusmeravani na aerodrome u Nirnbergu i Frankfurtu.

Snežne padavine i temperature ispod nule zahvatile su veliki deo Nemačke već nekoliko dana. U regionu Minhena saobraćanje na velikim linijama bilo je potpuno u prekidu. Na minhenskom aerodromu je u subotu bilo otkazano 320 letova, bio je poremećen i železnički saobraćaj na celom jugu Nemačke, a centralna železnička stanica u Minhenu nije radila. Takođe, u glavnom gradu Bavarske nije radio ni veliki deo javnog saobraćaja, autobusi, prigradski vozovi i tramvaji.

Bila je otkazana i utakmica Bundeslige između Bajerna iz Minhena protiv Union Berlina, a minhenska policija je pozvala građane da izbegavaju izlaske kolima koji nisu neophodni, dok komunalne službe ne raščiste ulice.

U nedelju je obnovljen vazdušni saobraćaj na minhenskom aerodromu, ali u znatno smanjenom obimu, pa je od 880 planiranih letova bilo otkazano oko 560, zbog čega je putnicima preporučeno da se prvo raspitaju o svom letu pre nego što se upute na aerodrom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор