Izvoz srpskog nauružanja u 2017. dostigao 569 mil. $

Izvoz odbrambene industrije Srbije u prošloj godini je dostigao iznos od 569 miliona dolara, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom obilaska kompanije “Milan Blagojević – Namenska” u Lučanima.

– Očekujemo da ćemo u ovoj godini imati još bolje rezultate i izvoz veći od 600 miliona dolara. Odbrambena industrija Srbije predstavlja strateški interes i naše vlade i države, i sve odluke koje se budu donosile, donosiće se tako da se ta industrija razvija, da radnici imaju sve bolje uslove i da se, naravno, vodi računa o usvajanju novih tehnologija – rekao je Vulin, a prenosi agencija „Beta“.

Ministar je tom prilikom poručio da prioritet Odbrambene industrije Srbije, pored sopstvenog rada i jačanja, predstavlja i zadovoljavanje potreba Vojske Srbije (VS).

– Odbrambena industrija postoji zbog vojske Srbije i zbog naše potrebe za naoružavanjem i opremanjem, a takođe i zbog potreba za tehnološkim razvojem. Preduzeće “Milan Blagojević” i čitava Odbrambena industrija Srbije dužni su da se razvijaju i tehnološki napreduju – naglasio je Vulin.

Po njegovim rečima, zahvaljujući radu i rezultatima namenske industrije Vojska Srbije može da se oprema i naoružava jeftinije nego što bi to mogla na svetskom tržištu, zbog čega, ponovio je ministar, Odbrambena industrija predstavlja strateški interes države.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор