Izbeglice proteruju sa menija nemačke kobasice

made-in-germany-rs-mesne-preradjevine

Neki restorani i kafići u Nemačkoj izbrisali su sa svojih menija tradicionalne svinjske kobasice da ne bi povredili osećanja muslimanskih izbeglica.

Članovi CDU, partije kancelarke Angele Merkel, kritikovali su ovakvo ponašanje ugostitelja i najavljuju sprovođenje kontrola, kako bi se utvrdilo da li je svinjetina još uvek dostupna u radničkim i studentskim kantinama, piše “Dojče vele”.

– Zaštita manjina, uključujući i zaštitu iz verskih razloga, ne mora da znači da se odbacuje većinsko, slobodno izraženo mišljenje, iz loše shvaćenih obzira. Oni koji žele da se odreknu svinjetine to mogu da urade, ali to ne znači da svinjsko meso treba da nestane sa svih jelovnika. Konzumacija svinjskog mesa je deo nemačke kulture – rekao je predstavnik CDU Danijel Ginter i dodao da se strogo protivi ovakvoj praksi.

Nemački mediji redovno izveštavaju da sve više Nemaca podržava uvođenje restrikcija za ulazak izbeglica u zemlju. Sve veći priliv izbeglica uzrok je velike zabrinutosti lokalnog stanovništva za bezbednost, posebno nakon seksualnih napada u Kelnu tokom novogodišnje noći.

Arapi i severnoafrikanci su tokom novogodišnje noći u nekoliko nemačkih gradova seksualno uznemiravali na hiljade Nemica, a ti su incidenti povećali antimigrantska osećanja u celoj Nemačkoj i kritičnost spram aktuelne politike otvorenih vrata, podseća “Dojče vele”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор