Ditman poručio da je Nemačka uz Srbiju

nemacka i srpska zastava

Obraćajući se učesnicima ovogodišnjeg „Kopaonik biznis foruma“, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman je naglasio važnost nastavka pokrenutog procesa reformi u Srbiji, poručivši da Berlin snažno podržava srpske reformske mere.

– Srpska privreda je pokrenula poslednjih godina važan reformski proces. Pokrenuta je fiskalna konsolidacija, donet je niz važnih ekonomskih reformskih zakona, kao što su zakoni o radu i investicijama. To su bile i teške mere, ali sada već vidimo prve znake ekonomskog opravka. Sada je bitno da se nastavi proces reformi, ali i da se sprovedu dodatne reforme, između ostalog i privatizacija javnih preduzeća – istakao je nemački ambasador.

Po njegovim rečima, za poboljšanje privrede i investicionog okruženja bitno je da se napreduje u oblasti vladavine prava, borbi protiv korupcije, efikasnosti sudova, ali i u medijskoj raznolikosti. On je naglasio da je sve to veoma bitno za ekonomski opravak i privlačenje investicija.

– Nemačka snažno podržava Srbiju u procesu reformi. Mi smo najveći bilateralni donator Srbije i radimo na konkretnim projektima. Želimo da pomognemo da se u čitavoj zemlji uspostavi sistem dualnog obrazovanja, kako bi bila obučena stručna radna snaga. Takođe, sprovodimo i program podrške malim i srednjim preduzećima – podsetio je Ditman učesnike ovogodišnjeg ekonomskog samita, a prenose srpski mediji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор