Aksel Ditman novi ambasador Nemačke u Srbiji

made-in-germany-rs-srpska-i-nemacka-zastava

Tokom sastanka novog ambasadora Savezne Republike Nemačke Aksela Ditmana i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, nemački ambasador je istakao da Evropska unija (EU) nije potpuna bez Srbije.

On je naglasio da u Nemačkoj veoma cene lično angažovanje premijera Vučića u dijalogu sa Prištinom, kao i spremnost za regionalnu saradnju koja doprinosi stabilnosti celog regiona Zapadnog Balkana.

Premijer Vučić poželeo je novom nemačkom ambasadoru u Srbiji dobrodošlicu i izrazio nadu da će njegova saradnja sa našom vladom biti uspešna, u korist sve jačih političkih i ekonomskih veza dveju zemalja. Takođe je izrazio zadovoljstvo što na samom početku Ditmanovog mandata u posetu Srbiji dolazi nemačka kancelarka Angela Merkel, „što je izraz velikog međusobnog poverenja između dveju zemalja“, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, a prenosi agencija „Tanjug“.

Tokom sastanka srpski premijer je upoznao nemačkog ambasadora sa rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera kojima je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja u Srbiji.

– Srbija je posvećena reformama i evropskom putu, kako bi postala organizovana i uspešna država. Nadam se da će se još više nemačkih kompanija odlučiti za ulaganja u Srbiji, ne samo da iskoriste povoljne uslove poslovanja, nego i da nam prenesu deo nemačke radne etike – rekao je Vučić.

Ditman je istakao da se veoma raduje saradnji i da će svoj diplomatski rad posvetiti, pre svega, napretku Srbije na evropskom putu. Po njegovim rečima, posebno su zapažene ekonomske mere, čije rezultate priznaju i međunarodne finansijske institucije.

– Nema mnogo zemalja ni među članicama Evropske unije koje svoj budžetski deficit mogu da drže ispod tri procenta, kao što to može Srbija – naglasio je nemački ambasador.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор