Igranjem igrica do profesije i dobre zarade

medifreak-doctor-testiranje-igrica

Speed-runner – je izraz kojim igrači kompjuterskih igrica, takozvani gejmeri, nazivaju rekordere u ovoj veštini, tačnije one koji među njima najbrže završavaju igrice. Mnogi od ovih gejmera svoje uspehe snimaju i objavljuju na internetu, a od svega toga mogu i dobro da zarade pomoću platformi kao što je „Twitcha“, oko koje se okupljaju profesionalni igrači, prenosi „B92“.

„Twitch“ je ustvari veb sajt i aplikacija pomoću kojih najbolji igrači igrica mogu da uspostave neku vrstu poslovnog partnerstva sa kompanijama koje kreiraju igrice. Mnogi poznati „speed-runneri“ promovišu se na taj način, a svoje veštine dele sa širom publikom, savetujući, objašnjavajući i komentarišući postupne korake i poteze koje su primenjivali kako bi što brže završili igricu i tako oborili rekord.

Ovakvi igrači kompjuterskih igrica izdržavaju se od svog hobija, koji su pretvorili u pravu profesiju. Za kompanije sa kojima su u partnerskom odnosu gejmeri privlače sponzorstva, donacije, ali i pretplate na posebne kanale na kojima dele savete i objašnjavaju publici svoje poteze.

Da je ovo dobar teren za razvoj biznisa pokazuje i podatak da tako mali sajt kao što je „Twitch“ ima posetu od preko 55 miliona ljubitelja kompjuterskih igrica mesečno, kao i da svaki posetilac na njemu dnevno prosečno provede 106 minuta.

Sudeći prema glasinama, „Google“ je već usmerio pažnju na ovu malu kompaniju, čija bi vrednost u slučaju prodaje dostigla vrednost od čak milijardu dolara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор