Srpska firma „Eipix“ vodeća u svetu u pravljenju video-igrica

made-in-germany-rs-eipix

Novosadska firma „Eipix Entertaiment“ jedna je od vodećih u svetu za razvoj video igrica sa rešavanjem zagonetki (HOPA – Hidden Object Puzzle Adventure).

Preduzeće je 2005. godine osnovala grupa entuzijasta i zaljubljenika u video-igre, a tri godine danonoćnog rada trebalo im je da završe svoju prvu igru „Pyroblazer“. Nezadovoljni postignutim uspehom svoje igrice, počinju saradnju s velikim svetskim kompanijama kao što su „Sony“, „Microsoft“, „Nintendo“ i „Ubi Soft“, piše „telegraf.rs“.

U 2011. godini „Eipix“ prekida takvu vrstu saradnje, jer postaje jedna od vodećih svetskih firmi za razvoj HOPA igrica, karakterističnih po rešavanju zagonetki i traženju skrivenih predmeta tokom avanture.

– Hteli smo da napravimo prvu srpsku video-igru koja bi mogla da parira na svetskom tržištu najpopularnijih igara. Saradnju sa najuticajnijim distributerom „casual“ video-igara „Big Fish Games“ uspostavili smo 2011. godine i postali njihov ekskluzivni partner. Cilj nam je da postanemo regionalni lider u oblasti kreativne industrije i elektronske zabave – kaže direktor firme „Eipix Entertaiment“ Mirko Topalski i dodaje da se kompanija pre svega bavi izradom i razvojem video-igara namenjenih stranom tržištu, ali i da očekuju i proboj na trenutno najbrže rastućem tržištu u svetu video-igara „F2P“ (Free to Play).

Njihova igrica „Final Cut“, postala je za kratko vreme veoma popularna u svetu. Kako navodi Topalski, ova igrica već ima svoja dva nastavka koji su takođe doživeli isti uspeh. Pored toga, jedna od najviše preuzimanih HOPA igara u 2013. godini bila je i njihova igrica „Hidden Expedition: Smithsonian Hope Diamond“, rađena u saradnji sa „Smithsonian“ Institutom, nacionalnim simbolom SAD i najvećim muzejem na svetu.
U firmi trenutno radi oko 130 mladih i kreativnih ljudi. Međutim, s obzirom na dinamiku u oblasti informacionih tehnologija (IT), veličina tima često se menja.

– Uprkos velikom broju ljudi u našem timu, trudimo se da zadržimo kreativni duh i opuštenu poslovnu atmosferu, ali i da se istovremeno što bolje organizujemo, usvajajući proverene korporativne strukture. Trenutno imamo potrebu da zaposlimo nove ljude. Oglas smo objavili na našem zvaničnom sajtu, a Jutjub link koji dočarava svakodnevnu radnu atmosferu u „Eipixu“, preneo je veliki broj naših poslovnih partnera i pojedinaca. Ovaj video prilog izazvao je neočekivano interesovanje i mnogobrojne pohvale. Konkurs je i dalje u toku, a mi smo i dalje u potrazi za „hip i kul“ stručnjacima koji bi upotpunili naš tim – kaže Topalski.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор