I Paraćin gradi Industrijski park

Lokalna samouprava Paraćina je dobila saglasnosti Ministarstva finansija za budžetski deficit veći od zakonom dozvoljenog i sada je spremna da podigne kredit od 320 miliona dinara kako bi u narednoj godini započela sa izgradnjom Industrijskog parka.

Ova investicija zapravo predstavlja podršku švedskoj kompaniji Rimaster, koja će u Paraćinu početkom sledeće godine započeti proizvodnju u iznajmljenoj hali kraj autoputa. Rimaster je najavio ukupno zapošljavanje do hiljadu ljudi, prvi radnici su već primljeni i sada su na obuci u inostranstvu, a kompanija će zakupiti novu halu u koju će se preseliti kada je lokalna samouprava izgradi u industrijskoj zoni Zmič. Grad procenjuje da će mu se uložen novac vratiti upravo kroz naknadu za iznajmljivanje prostora.

Procenjena vrednost paraćinskog Industrijskog parka iznosi oko 2 miliona eura, što će biti uvršteno u budžet grada za narednu godinu, čija je izrada pri kraju. Nastavak infrastrukturnog opremanja Industrijske zone u Paraćinu podržala je i Evropska unija, koja je iz svog razvojnog programa “EU pro” izdvojila oko 300.000 eura. Lokalna samouprava će u ovom projektu učestvovati sa 53.000 eura, čime će se obezbediti uslovi za otvaranje još jednog bloka parcela za investitore uz uređenje novih saobraćajnica.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор