Golf 8 otporan na krađu pomoću „relejnih kutija“

Nova, osma po redu, verzija popularnog Folksvagenovog automobila marke Golf testirana je u Nemačkoj na najčešće pokušaje karđe, a rezultati su više nego zadovoljavajući, prenosi B92.

Naime, nemački autoklub ADAC je testirao ovaj automobil u najčešćim situacijama krađe i došao do zaključka da je Golf 8 otporan na krađe pomoću takozvanih „relejnih kutija“, što znači da ga je nemoguće staviti u pogon ukoliko u svojoj neposrednoj blizini nemate njegov originalni ključ.

Budući da je novi Golf 8 opremljen UWB tehnologijom koja detektuje određeni radio signal, u stanju je da tačno proceni da li on dolazi od originalnog VW-ovog daljinskog ključa ili se radi o uređaju koji simulira signal kako bi omogućio lopovima da uđu u automobil, što je danas i najčešća tehnika pri krađi automobila.

Naravno, ovo ne znači da je apsolutno nemoguće ukrasti Golf 8, niti je bilo koji sigurnosni mehanizam apsolutno siguran. Ipak, i pored toga, uvek treba biti maksimalno oprezan, ali i imati na umu da se nove tehnologije trude da nam u tome pomognu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор