Automobili koji su najotporniji na krađu

Zbog novih tehnologija, kao što je ulazak u vozilo bez upotrebe ključa (keyless), savremeni automobili su sve podložniji krađi, zbog čega se proizvođači trude da što više unaprede bezbednosne sisteme zaštite.

Prema aktuelnim Istraživanjima, automobilski brendovi koji poseduju najnaprednije sisteme zaštite su nemački Audi, BMW i Volkswagen, jer kod njihovih vozila izostaje reakcija na pokušaj pokretanja signalom sa određene udaljenosti, već se aktiviraju samo kada vlasnik vozila upotrebi ključ.

Koristeći savremene tehnologije, lopovi vrlo jednostavno mogu da otključaju i pokrenu vozilo sa „kejles“ sistemom, koristeći određene uređaje sa kojima sa svega nekoliko metara udaljenosti mogu da „snime“ signal kojim međusobno „komuniciraju“ ključ i automobil, i potom ga iskoriste za pokretanje vozila. Za ceo ovaj postupak dovoljno je svega desetak sekundi.

Na osnovu poslednjih testova bezbednosti stručnjaci su utvrdili da visok nivo ukupne zaštite, uključujući i ranjivost „kejles“ sistema, poseduju modeli Audi A6 Allroad, BMW Serije 1, BMW Serije 8, BMW X6, Ford Puma i Volkswagen Passat.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор