GIZ nastavlja da pomaže srpskim opštinama i u 2016.

made-in-germany-rs-giz

Zahvaljujući dobrim dosadašnjim rezultatima, Nemačka vlada je donela odluku da projekat srpsko-nemačke saradnje “Unapređenje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava – urbani modul“, bude nastavljen i u 2016. godini.

Sigmund Miler, direktor Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ)-a u Srbiji, kaže da je tokom šest godina, koliko se sprovodi ovaj program, srpskim gradovima i opštinama pružena tehnička podrška u modernizaciji upravljanja zemljištem na lokalnom nivou, prenosi „Danas“.

Miler je objasnio da je važan cilj bio da se poslovanje na lokalnom, ali i na nacionalnom nivou, uskladi sa standardima i smernicama Evropske unije (EU) u oblasti upravljanja gradskim zemljištem. On je, takođe, istakao i da su svoj doprinos na realizaciji ovog projekta dali mnogobrojni partneri, a posebno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sam program je bio realizovan u dve faze, od kojih je prva, od 2010. do 2012. razvila pilot projekte na lokalnom nivou, dok su u drugoj fazi, od 2013. do 2015. iskustva iz prvog perioda poslužila kao osnov za jačanje diskusije na nacionalnom nivou.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор