„Germanvings“ od jeseni ne leti za Srbiju

made-in-germany-rs-germanwings

Nemačka aviokompanija „Germanvings“ obustaviće letove ka Srbiji ukidanjem linije Beograd – Štutgart krajem oktobra, jer nije ispunila „velika očekivanja“, naveo je Andreas Engel, portparol „Germanvingsa“ u pisanoj izjavi. Engel je rekao da je aviokompanija nedavno uvela nove letove do Zagreba i dodao da „Germanvings“ u bliskoj budućnosti ne planira nikakve nove linije za Srbiju, prenosi agencija „Tanjug“.

Putnici iz Srbije do Štutgarta će moći da nastave da putuju avionima „Er Srbije“, koja redovno održava ovu liniju.
Ukidanjem letova između Beograda i Štutgarat ova niskotarifna aviokompanija potpuno će se povući sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, s obzirom da je liniju Beograd – Keln ukinula još pre oko dve i po godine.

Od početka 2009. godine „Germanvings“ je u stoprocentnom vlasništvu nemačke nacionalne aviokompanije „Lufthanza“. Prema ranije najavljenim planovima, „Germanvings“ bi trebalo da postane regionalni i evropski prevoznik koji će preuzeti „Lufthanzin“ kratko i srednjelinijski aviosaobraćaj između nemačkih gradova, kao i između evropskih gradova i Nemačke. U nadležnosti matične kompanije ostaće samo linije iz glavnih čvorišta u Minhenu, Frankfurtu i Diseldorfu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор