Folksvagen će do 2023. praviti milion elektromobila

Nemački Volkswagen (VW) najavljuje da će do kraja 2022. godine povećati proizvodnju električnih automobila na oko milion vozila, što će, po oceni agencije Rojters, omogućiti nemačkoj kompaniji da od Kine napravi „ključno bojno polje“ i pretekne Teslu.

Sudeći prema proizvodnim planovima kompanije, Folksvagen u Kini već sprema svoje dve fabrike za proizvodnju električnih automobila u narednoj godini, koje će imati ukupni proizvodni kapacitet od 600.000 vozila.

Izgradnjom nove fabrike u Šangaju, američka tehnološka kompanija Tesla nastoji da ostvari cilj proizvodnje od preko 500.000 električnih automobila godišnje, dok se Folksvagen oslanja na već postojeće kapacitete svoje dve fabrike u Antingu i Fošanu, kako bi proizveo automobile sa nultom emisijom štetnih gasova, navodi britanska agencija.

Iz Folksvagena poručuju da nameravaju da do 2022. godine reorganizuju svojih osam pogona širom sveta, koji će postati specijalizovani za proizvodnju električnih automobila. Na taj način, ocenjuje Rojters, VW bi mogao postati najveći svetski proizvođač električnih automobila.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор