Folksvagen razvio novi manuelni menjač

Iako se globalna auto-industrija sve više okreće ka elektrifikaciji vozila, nemački gigant Volkswagen je napravio novi manuelni menjač, nazvan MQ281, koji je, kako kažu u kompaniji, efikasniji od prethodnih, a koji će debitovati u novoj generaciji Passata.

U VW-u ne zapostavljaju postojeću tehnologiju, jer manuelni menjači i dalje imaju značajan udeo u globalnom tržištu, bez obzira što polako gube korak. Stoga su postojeći VW menjači unapređeni, sa ciljem da se poboljšaju efikasnost, smanje emisije gasova i pojača uglađenost, prenosi b92.

U kompaniji tvrde da novi menjač može da podrži opterećenja u rasponu 200-340 Nm, zbog čega će biti pogodan za različite varijante motora, i one benzinske i one dizel. Na primer, navedeni nivo obrtnog momenta je zastupljen u VW motorima od 1,0-litarskog TSI turbo-benzinca sa 115 KS do 2,0-litarskog TDI turbodizela sa 150 KS.

Zbog sve strožijih ekoloških normi proizvođači su primorani da smanje prosečnu emisiju štetnih gasova iz svojih automobila, a da bi unapredili benzinske i dizel motore potrebni su im i efikasniji menjači, što se odnosi i na manuelne, namenjene svima koji više vole da sami menjaju brzine dok voze.

Proizvodnja novog Folksvagenovog menjača će se odvijati u fabrikama u Španiji i Argentini, a nakon debija u novom Passatu, on će se naći i u ostalim modelima nemačke automobilske grupacije, od hečbeka do SUV-a, javljaju iz kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор