Farma svinja smederevskog Crvenog krsta!

made-in-germany-rs-svinje

U Smederevu je prošle nedelje otvorena farma svinja Crvenog krsta, pod pokroviteljstvom kompanije “Delta holding”.

Kroz projekat “Zasad za budućnost” Crveni krst Smedereva je od fondacije Delta dobio 1,8 miliona dinara. Po završetku farme Crveni krst je od Delte dobio i 130 prasića, jer nema sredstava za sopstvena ulaganja, tako da će tov biti uslužan. Kada tovljenici dostignu određenu težinu, Crveni krst će ih isporuči Delti.

– Crveni krst očekuje pomoć od Delta fondacije kako bi plasirao svoje proizvode i sa drugih farmi, poput povrtarskih proizvoda i voća. Ujedno se spremamo da konkurišemo sa novim projektom kod Delta holdinga – objašnjava sekretar Crvenog krsta Smederevo Tomislav Živanović, a prenosi agencija „Beta“.

Direktor kompanije “Delta agrar”, Ivan Kostić, kaže da je za godinu i po dana od kako sarađuje sa kompanijom “Delta”, Crveni krst zaradio više od milion dinara. Ovaj novac uložen je u socijalne aktivnosti smederevske humanitarne organizacije, odnosno za rad prihvatne stanice, narodne kuhinje sa 700 korisnika i vrtića.

– Realizacijom ovog projekta obezbedićemo unapređenje postojeće poljoprivredne proizvodnje, a Delta agraru kontinuirano snabdevanje, lojalne kooperante i odličan kvalitet proizvoda – rekao je Kostić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор