Etihad Ervejz uvećava svoj udeo u Er Berlinu

made-in-germany-rs-air-berlin-logo

Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata „Etihad Ervejz“ (Etihad Airways) sprema se da poveća svoj udeo u kapitalu nemačkog avioprevoznika „Er Berlin“ (Air Berlin) sa 30 na 49,9 posto.

Kako piše magazin „VirtšaftsVohe“, nemački akcionari, među kojima su i bivši i aktuelni rukovodioci kompanije, zadržaće nešto više od 50 posto kapitala kako bi kompanija ostala nemačka, prenosi agencija „Tanjug“.

„Er Berlin“ je druga najveća nemačka kompanija posle „Lufthanse“. Da ne bi izgubila svoje pravo da posluje u EU, „Er Berlin“ mora većinski da ostane u rukama nemačkih akcionara. Na ovaj potez kompanija se odlučila jer je zapala u finansijske teškoće, pošto je poslednjih godina investirala u razvojne projekte koji nisu doneli željene rezultate, što je isti slučaj kao i sa italijanskom aviokompanijom „Alitalija“.

Do lošeg poslovanja „Er Berlina“ došlo je i usled velike konkurencija na tržištu, posebno od strane britanske niskotarifne kompanije „Izi Džet“, koja ima sve više klijenata, pretežno na poslovnim putovanjima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор